Jordi Clos dejará de estar al frente del Gremio de Hoteles de Barcelona

Jordi Clos
Jordi Clos

NOTA DE PRENSA EMITIDA POR EL GREMIO DE HOTELES DE BARCELONA

El president del Gremi d’Hotels de Barcelona, Jordi Clos, ha fet balanç aquest matí, 13 de junyt, en roda de premsa de l’ocupació als hotels de la ciutat durant els primers sis mesos de l’any i també ha explicat les previsions de cara a la temporada d’estiu.
Des del mes de gener fins al mes de maig l’ocupació als establiments hotelers de la capital catalana ha estat d’un 79,5%, xifra que representa un 3,8% més respecte el mateix període de l’any anterior. El preu mig s’ha situat en 129,9 euros, un 2,3% superior al del 2018 i el RevPar en 103,3 euros, un 6,2% d’increment en relació a l’any passat.
Les dades concretes dels dos darrers mesos posen de manifest que durant el mes d’abril l’ocupació es va situar en un 86,1%, un 2% més respecte l’any passat, mentre que el preu mig va ser de 137,3 euros, un 2,4% superior al 2018, i el RevPar en 118,2 euros, una xifra que representa un increment del 4,4%.
I al mes de maig l’ocupació va assolir un 88,5%, un 2,9% superior a la del 2018, el preu mig va ser de 151,2 euros, un 1,5% més en relació a l’any passat i el RevPar va arribar als 133,7 euros, un 4,4% superior al registrat l’any 2018.
Tot apunta que aquesta tendència es mantindrà durant la temporada d’estiu. Les previsions dels mesos de juliol i agost situen l’ocupació als hotels de Barcelona en un 85%, un percentatge molt similar al registrat durant la campanya d’estiu de l’any passat.
El president del GHB ha assenyalat “que després de dos anys dolents, provocats per diferents motius, Barcelona torna a recuperar sensacions i ocupació hotelera.”

“No es pot abaixar la guàrdia. Hem de continuar treballant i estar molt atents, cuidant aspectes importants com la seguretat i el civisme.”

En aquest sentit, el president del GHB ha aprofitat per demanar al proper alcalde “Que sigui l’alcalde de tots. Que redobli els esforços per mantenir la marca Barcelona,
una marca que es va construir amb molt esforç i amb la dedicació perseverant dels diferents actors del sector turístic i que, tingui capacitat per arribar a grans consensos sobre els grans temes de la ciutat.”
En referència a la bona marxa del sector, ha puntualitzat que encara queden deures per fer “Hem de seguir millorant la qualitat turística. De fet, els hotels de Gran Luxe estan tenint una recuperació més lenta”. Així mateix ha indicat que “És fonamental seguir apostant i treballant en el creixement del turisme de negocis doncs té una importància cabdal en el conjunt socioeconòmic de la ciutat.”

Relleu a la presidència del Gremi d’Hotels de Barcelona

En el decurs d’aquesta roda de premsa, Jordi Clos ha confirmat el seu anunci de no presentar-se a la reelecció a la presidència del Gremi d’Hotels de Barcelona, afirmant que ha arribat l’hora del relleu.
Clos ha destacat que “Han estat 20 anys molt intensos i apassionants al capdavant d’aquesta entitat i, me’n vaig amb la certesa d’haver aportat tot el que ha estat a les meves mans per contribuir a que l’activitat hotelera i turística de Barcelona ens hagi permès créixer com a societat, tant des de la vessant econòmica i cultural com, amb la dotació de recursos i infraestructures, i com, tot plegat, m’ha enriquit personalment.”

“Em sento orgullós per l’esperit constructiu amb el que hem treballat des de l’entitat durant aquests anys, permetent, mitjançant la col·laboració publica i privada, la materialització de grans projectes de ciutat.”

Per Clos aquest fet ha estat cabdal a l’hora de consolidar Barcelona com una ciutat amb prestigi i valorada, de manera extraordinària, arreu del món.
Jordi Clos ha explicat que el proper 2 de juliol l’assemblea general del Gremi d’Hotels de Barcelona, integrada per tots els seus membres, escollirà els nous òrgans de govern i la persona que els presidirà. Fins ara l’única candidatura registrada és la que encapçala l’empresari hoteler Jordi Mestre.