Barcelona, ciudad número 1 del mundo en asistentes internacionales a congresos, según ICCA

congresos barcelona

NOTA DE PRENSA EMITIDA POR TURISME DE BARCELONA

Barcelona és la ciutat que va rebre més congressistes internacionals el 2018 segons el rànquing mundial de congressos que cada any dóna a conèixer de l’Associació Internacional de Congressos i Convencions (ICCA).

Segons el rànquing, Barcelona ha obtingut el primer lloc en participants en congressos, amb 135 mil delegats i el quart en congressos, amb 163, posició que permet mantenir-se en el top 5 durant 19 anys seguits.

Un fet singular d’aquest rànquing és que Barcelona és l’única no capital d’Estat que apareix classificada en la llista ICCA, que només comptabilitza aquells congressos internacionals rotatoris entre tres països i amb un mínim de 50 delegats.

congresos ICCA 2018

Així, el Top 5 per nombre de delegats el formen Barcelona (135mil), París (126 mil) en segon lloc i Viena (105mil) el tercer.

El quart lloc és per Munic (93.443mil) i el cinquè per Berlín (87.623mil). Amsterdam (85.549), Toronto (84.600), Copenhaguen (80.618), Madrid (71.885) i Singapur (69.261) seguirien a continuació.

En nombre de congressos, la classificació és per París (212) i Viena (172), competidors tradicionals, i un tercer lloc per Madrid (165) que puja d’una setena posició. El top 5
l’acaben de configurar Barcelona (163), Berlin (162), Lisboa (152) Londres (150) Singapur (145), Praga (136) i Bangkok (135).

En rànquing mundial per països, EUA (947), Alemanya (642) i Espanya (595) ocupen les tres primeres posicions amb França, Regne Unit i Itàlia a continuació.

El president del comitè executiu de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart, s’ha mostrat molt satisfet de l’èxit assolit gràcies a l’esforç, al rigor i al treball de totes les persones del BCB i al de moltes empreses que estan darrere, i ha remarcat l’èxit de la col·laboració público-privada en els resultats assolits.
Per part del vicepresident del comitè executiu i regidor de Turisme, Comerç i Mercats, Agustí Colom “Barcelona és una de les ciutats millor preparades per celebrar congressos i fires professionals, en aquest sector que és dels que millora més la reputació de la ciutat i dels que més reverteix directament en l’ecosistema econòmic i de talent de la ciutat. És fruit de l’esforç del Convention Bureau, de les empreses, i del conjunt de les administracions públiques, amb l’Ajuntament al capdavant”.
Igualment, el president del BCB, Miquel Martí, s’ha felicitat pel resultat i ha subratllat “la feina feta pel Convention Bureau” i la fortalesa de l’activitat congressual, amb els sectors tecnològic, farmacèutic o mèdic al capdavant”.
D’aquesta manera, Barcelona confirma la seva fortalesa com a destinació de congressos en un any 2018 en què des de l’Assemblea del Barcelona Convention Bureau que es va celebrar el passat 25 d’abril es valorava com a molt bo atès que s’ha aconseguit l’impacte econòmic més important assolit en turisme de reunions al qual s’hi suma l’increment de les pernoctacions (+7,4%) i l’estada mitjana dels delegats que per primera vegada ha arribat als 5 dies (4,95 dies en congressos i 4,32 en convencions).
Recordem que el nombre de reunions celebrades el 2018 ha arribat a les 1.728 reunions que han suposat 2.393.252 pernoctacions, un +7,4% més que l’anterior, que en el cas dels congressos s’enfila gairebé al +15%. A més, s’ha allargat la durada dels congressos fins a 3,53 dies, i de les convencions, en 4,32 dies. Delegats

En resum, el 2018 ha estat un bon any de turisme de reunions per a la destinació Barcelona en què destaca, com a tret diferencial respecte d’altres anys, que s’allarga l’estada mitjana dels delegats als congressos, que cosa explicaria l’increment notable de les pernoctacions.
Turisme de Barcelona, a través del BCB, treballa intensament i presenta candidatures per acollir congressos i reunions a la destinació Barcelona amb una projecció a mitjà termini la qual cosa permet confirmar congressos en l’horitzó del 2025.

Presidència del capítol ibèric ICCA
L’assemblea anual de membres que formen el capítol ibèric d’ICCA van escollir , per unanimitat, Christoph Tessmar nou president d’ICCA per Espanya i Portugal fins al 2021. ICCA, fundada el 1963, agrupa els millors especialistes en el sector serveis, transport i organització d’esdeveniments internacionals.

La xarxa ICCA, amb seu a Amsterdam, compta amb un miler d’empreses i organitzacions de més de 88 països del món i disposa d’una important base de dades de clients que organitzen trobades i congressos internacionals a més de realitzar estudis i recerca sobre turisme de negocis.

Dins de l’ICCA, els països s’agrupen per capítols. El Capítol Ibèric integra Espanya i Portugal i reuneix més de 60 membres especialitzats en el turisme de negocis. Des de la seva fundació, l’objectiu d’aquesta secció ha estat la captació de nous congressos i esdeveniments en aquests dos països i permetre als seus membres excel·lir en l’organització d’esdeveniments. Cada any la celebració de la reunió anual s’alterna entre els dos països, i aquest any la ciutat escollida ha estat Porto.