Turisme de Barcelona tendrá un presupuesto de 54,5 M € para 2018

NOTA DE PRENSA EMITIDA POR EL AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

Turisme de Barcelona ha celebrat avui (21 febrer 2018) a l’Ajuntament de Barcelona la reunió del seu Consell General de tancament de l’any, on s’han desglossat com a eixos de treball per al 2018 la continuïtat de la promoció, la col·laboració públic-privada i el reforç del treball per la transparència a l’ens i per transmetre confiança i mostrar internacionalment la solidesa de Barcelona entre el sector.

El Consell ha estat presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb l’assistència del regidor de Turisme, Comerç i Mercats i vici president del Consell General, Agustí Colom; el president del comitè executiu de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart; i el president de la Cambra de Comerç de Barcelona i vicepresident del Consell General, Miquel Valls.

L’alcaldessa ha començat la reunió agraint l’esforç de tothom en un any que s’ha tancat amb bons indicadors però que també ha estat marcat pels efectes derivats de l’atemptat de l’agost i la situació d’inestabilitat política del darrer trimestre.

Colau ha destacat el consens en l’aprovació dels comptes de Turisme de Barcelona i ha fet incidència en l’esforç conjunt que es realitza i es mantindrà durant 2018 per transmetre confiança i mostrar el potencial i la solidesa de la ciutat en aquest àmbit, amb accions com l’enviament de cartes i trobades amb els organitzadors dels principals congressos o la campanya de reputació i imatge internacional de Barcelona Share Like Follow engegada ahir mateix.

UN ANY ATÍPIC

Per la seva banda, Joan Gaspart, president del comitè executiu de Turisme de Barcelona, ha coincidit amb l’alcaldessa en que es tanca un 2017 “atípic”, marcat pel context polític i el 17A, i ha agraït la resposta “excepcional” de la ciutat en una situació “indesitjada i malaurada”.

Gaspart ha subratllat l’aposta per un pressupost de normalitat, realista i continuista, que “permet no abaixar la guàrdia en promoció, i demostra que el model de col·laboració públic-privada està assumit per tothom”.

També el vicepresident del Consell General i president de la Cambra, Miquel Valls, ha remarcat l’aposta pel model públic-privat per desenvolupar un turisme sostenible i, així com també ha fet l’alcaldessa i els membres de la taula, ha posat èmfasi en la importància del Mobile World Congress (MWC) i la capacitat de Barcelona per despuntar en el terreny de la tecnologia i la telefonia mòbil.

PRESSUPOST

El Consell General ha tancat les previsions d’ingressos per a l’any vinent en 54’5 milions d’euros.

La principal via d’entrada dels recursos continua essent la venda de productes i serveis a visitants, mentre que la segona partida en rellevància entre les fonts d’ingressos és l’Impost d’Estades a Establiments Turístics (IEET).

El pressupost del 2018 neix en un context marcat per la situació conjuntural del 2017 i una nova realitat en l’àmbit del consum i d’hàbits, amb noves de pautes de consum, l’aparició de nous operadors, i la digitalització i la connectivitat com a principals característiques globals del sector.

MÉS TRANSPARÈNCIA

Per primer cop, després de l’aposta del darrer pressupost per dotar d’eines de seguiment i traçabilitat els comptes de l’ens, l’any passat es van facilitar a totes les persones membres del consell els comptes auditats i la seva memòria, segons el model de comptabilitat local.

I també es va posar a disposició de la ciutadania la informació econòmica, tant dels pressupostos com dels comptes liquidats, i les dades sobre la contractació de béns i serveis a través d’un nou espai al web, complint amb els requisits de la llei de transparència i les normes de bon govern.

Aquesta línia es va introduir en el pressupost de 2017, per dotar de més transparència l’evolució i execució de les dades pressupostàries del Consorci de Turisme de Barcelona, coherent amb la línia de treball encetada pel Govern municipal i d’acord amb el sector, i recollint les demandes que les entitats veïnals van formular en el seu moment en el marc del Consell Turisme i Ciutat.


VER TAMBIÉN

Dimite Jordi William Carnes: ¿Qué pasa en Turisme de Barcelona?