Ada Colau: el sector turístico ha sido fundamental en la recuperación de la normalidad tras el atentado

NOTA DE PRENSA EMITIDA POR EL AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

L’Ajuntament de Barcelona i les entitats i professionals del món del turisme, el comerç i la restauració han volgut enviar un missatge conjunt de solidesa, unitat i proactivitat per encarar els possibles efectes dels atacs de Barcelona del passat dijous 17 d’agost en l’activitat turística i comercial de la ciutat.

L’alcaldessa, Ada Colau, ha presidit el dia 22 d’agost la reunió amb els agents econòmics de la ciutat vinculats a l’economia del visitant convocada per l’Ajuntament de Barcelona.

La reunió convocada per l’Ajuntament ha comptat amb representants de Turisme de Barcelona, el Gremi d’Hotels, la Cambra de Comerç de Barcelona, Foment del Treball, Fira de Barcelona, Barcelona Global, Apartur, l’Associació Catalana d’Agències de Viatges (ACAVE), PIMEC, Barcelona Oberta, la Fundació Barcelona Comerç, el Gremi de Restauració, l’associació de grans establiments de distribució ANGED, Comertia, el Port de Barcelona, Aeroport de Barcelona i els sindicats de treballadors UGT i CCOO. L’alcaldessa ha estat acompanyada pel el tinent d’alcaldia d’Economia i Treball, Ciutat Digital i Relacions Internacionals, Gerardo Pisarello; el tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni; el regidor d’Empresa i Turisme, Agustí Colom, i l la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarin

COORDINAR ACCIONS

L’objectiu d’aquesta trobada ha estat agrair al conjunt d’agents econòmics la seva resposta i col·laboració en els moments de l’atemptat i analitzar amb ells la situació del sector, per seguir treballant conjuntament i coordinar eventuals actuacions a mig i llarg termini.

L’alcaldessa ha volgut traslladar-los un agraïment “sincer i de tot cor”, ha destacat la seva “grandíssima resposta en un moment molt complicat”.

Ada Colau ha posat en valor el teixit comercial i turístic de la ciutat i els seus treballadors i treballadores, i el seu “paper cabdal en la recuperació de la normalitat”, tot i ser també afectats en primera persona.

Per a Colau, “Barcelona està més unida que mai i ho estarà, i seguirem treballant perquè surti més reafirmada encara com a ciutat que s’enorgulleix de ser ciutat oberta, de pau i convivència i ciutat d’acollida que desborda humanitat”.

L’alcaldessa ha explicat que l’Ajuntament serà proactiu igual que ho ha estat la ciutadania, i es compromet a treballar i posar tots els esforços per donar una resposta coordinada a les necessitats del sector i de la ciutat.

Per la seva banda, el tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, ha volgut insistir en el missatge de “confiança i solidesa” i ha anunciat la creació d’un grup de seguiment per fer una anàlisi rigorosa de cara a eventuals mesures a mig i llarg termini sobre el sector.

També al mes de setembre es convocarà una reunió del Consell Turisme i Ciutat.